Indonesië In Vogelvlucht


BHINNEKA TUNGGAL IKA OF EENHEID IN DE VERSCHEIDENHEID

Indonesië is een reusachtige aaneenschakeling van eilanden en eilandjes rond de evenaar. Begrensd door de twee grote oceanen, heeft het land een duizelingwekkende verscheidenheid en schoonheid in huis. Steile bergtoppen, vulkanen, droge savannahs, ondoordringbaar regenwoud, altijd groene theeplantages, tabaksvelden, gracieuze rijstterrassen, waar u uw blik ook laat rusten, u vind er de mooiste landschappen ter wereld.

EEN LAND, VELE BESTEMMINGEN

Een land van dergelijke afmetingen, kent ook een enorme verscheidenheid aan culturen. Indonesië heeft 300 etnische groepen, met eigen gebruiken en typische gewoonten, die leven allemaal vreedzaam samen in dit prachtige land. Van de hooglanden van West Sumatra, waar vrouwen de plak zwaaien, tot de kleurrijke Hind rituelen van de Balinezen, van de primitieve gemeenschappen in Kalimantan, tot verfijnde Javaanse manieren en de miljoenensteden op de kusten van Java, tot de eenvoudige dorpjes van de Sasak in Lombok tot de unieke cultuur van de Toraja’s in het bergland van Zuid Sulawesi... Overweeg dat alles en u heeft de magie ontdekt van “Ons Land en Ons Water”, zoals de meer dan 250 miljoen Indonesiërs hun land plegen te noemen. Op die manier geven ze aan dat het om de grootste eilandenrijk ter wereld gaat.

EEN ONGEEVENAARD AANTAL OPTIES

Niemand weet precies over hoeveel eilanden Indonesië zicht uitstrekt. Volgens een laatste telling zijn het er meer dan 17.000. Dit is de grootste archipel ter wereld. Er is een afstand van meer dan 5.000 km te overbruggen van West naar Oost. Het is onmogelijk het land te vatten in een paar beelden, laat staan in een beschrijving die haar recht doet. Daarnaast zijn Bali en Lombok ook de ideale bestemmingen voor een relaxte vakantie. Er zijn hotels voor iedere beurs. Overal geniet u van een legendarische gastvrijheid. Er zijn stranden waar u de zon ziet ondergaan of opkomen. Er zijn meer uitgaansmogelijkheden dan u in een week kan uitproberen. Om uw verblijf te kruiden is er een waaier aan dagactiviteiten beschikbaar. Een schat, die vraagt om ontdekt en geëxploreerd te worden!

Locatie
Tussen 6.8 NB and 11.15 ZB / tussen 94.45 en 141.50 OL

Oppervlakte
Bijna 2.000.000 vkm landoppervlakte.

Administrative organization
Republiek met ongeveer 34 provincies, een aantal Speciale Administratieve Regio's. Verder onderverdeeld in regentschappen, districten en dorpen.

Hoofdstad
Jakarta, een altijd groeiende metropool met ca 14.000.000 bewoners.

Relief
Indonesië is de grootste eilandenstaat ter wereld, met meer dan 17.000 eilanden (volgens een recente raming). Indonesië werd geologisch gevormd op een plaats waar drie aardkorstplaten tegen of over elkaar schoven. Vandaar de typische geografie met talloze vulkanen, diepe zeeën, gebergten. De eilanden die u vandaag bezoekt, zijn eigenlijk de pieken van bergen die aan het einde van de laatste ijstijd werden overspoeld. De hoogste berg van Indonesië met een piek van meer dan 5.000 m, ligt in Papua, de nieuwe naam voor Irian Jaya. De nieuwe naam verwijst naar de etnische groep die daar de meerderheid uitmaakt.

Klimaat
Equatoriaal. Heel het jaar door temperaturen tussen en 28 en 35 graden Celsius. Hoge luchtvochtigheidsgraad tussen 60 en 90 %. De regentijd loopt van november tot april, de droge tijd van mei tot oktober. Sommige streken van Indonesië kennen een droog savannah klimaat met een korte, heel erg droge periode. Bergstreken boven de 1.500 m hebben een aanzienlijk koeler klimaat.

Flora
West-Indonesië heeft tropisch regenwouden terwijl grote delen van Oost-Indonesië savannahs heeft.

Ethnische diversiteit
Meer dan 300 diverse, etnische groepen, die allemaal een eigen taal en gebruiken hebben. In de Molukken en Papua leven er vooral mensen van Melanesische afkomst. Op Java, Bali en Sumatra vindt je vooral mensen die duidelijk afstammen van het Maleise ras. Maar daarnaast vallen er ook belangrijke minderheden Chinezen, Arabieren en Euraziërs op te tekenen.

Religies
Indonesië kent de officieel de volgende godsdiensten: Islam, Boeddhisme, christendom en Hindoeïsme.

Taal
Bahasa Indonesia is de officiële taal in het regeringswezen. Wordt in heel het land onderwezen. Daarnaast komen er ca 350 regionale talen voor.
Switch to English