Visoenen van Sulawesi


01

van Bali naar Tanah Toraja

Eerst naar de luchthaven van Bali, waar u vertrekt op een reguliere vlucht van een binnenlandse luchtvaartmaatschappij naar Makassar, de commerciële hub van Oost-Indonesië. U reist meteen door naar het noorden, eerst langs de kustlijn, daarna recht het hooggebergte in. Tanah Toraja ligt zo'n 300 km van Makassar, maar door de grillige weg, die slingert door de bergen, heeft u haast een volledige dag nodig om er te geraken. Die locatie heeft er dan ook voor gezorgd dat Tanah Toraja tot op de dag van vandaag unieke tradities heeft. Bovendien heeft u onderweg adembenemende zichten op steile bergruggen en diepe ravijnen. De weg eindigt in Rantepao, cultureel hartland van de Toraja's.
02
03

ontdek Tanah Toraja

Deze twee dagen worden goed gebruikt om Tanah Toraja, het Land der Toraja's, te exploreren. In kleine dorpjes met namen als Sangalla, Ketekesu, Marante en Palawa, vindt u sporen van een eeuwenoude en bijzonder krachtige cultuur. Overal staan magnifieke huizen met karakteristieke daken. De overledenen, die pas worden begraven na uitvoerige rituelen, worden bijgezet in grotten uitgehouwen in steile bergwanden. U bezoekt alle klassieke hoogtepunten van de streek. Uw gids zal ook aandacht besteden aan eventuele ceremonies, die op ieder tijdstip van het jaar kunnen plaatsvinden, maar een hoogtepunt kennen in de oogstmaanden juli tot en met september. Dan worden er vaak bijzonder uitvoerige ceremonies gehouden, die slechts een doel hebben. Het "juist" begeleiden van de ziel van een overledene naar het hiernamaals, behoort tot een uitermate belangrijke rituele geplogenheid. Tijdens een dergelijk ceremonie, die vaak dagenlang duurt en waarop genodigden uit alle windstreken afkomen, worden er tussen het eten en drinken bokswedstrijden gehouden en trancedansen opgevoerd. Een groot aantal waterbuffels wordt geslacht ter ere van de animistische geesten van een Onzichtbare Wereld. Al deze riten vinden hun oorsprong in een wereld die beheerst wordt door voorchristelijke waarden en gebruiken.
04

van Tanah Toraja naar Bali

U rijdt terug langs dezelfde weg naar Makassar. Vertrek per reguliere vlucht naar Denpasar, Bali. Daarna helpen wij u met check-in op een vlucht naar de volgende bestemming of wordt u naar uw hotel gebracht.
Switch to English