De Laatste Draken


01

ochtendvlucht van Denpasar naar Labuhan Bajo

U wordt naar de luchthaven van Denpasar gebracht. Daar gaat u aan boord van een vlucht naar Labuhan Bajo, de uiterste westpunt van het magnifieke Flores. ‘s Middags heeft u volop de tijd om Labuhan Bajo te verkennen. Het is er een en al drukte wanneer de ferry’s van het verder westelijk gelegen, grote eiland Sumbawa arriveren.
02

verkenning van Komodo

Vandaag trekt u er vroeg op uit. Per boot vaart u langs de kleine atollen richting Komodo. Piepkleine eilandjes in bruine aardetinten vormen een mooi contrast met het diepblauw van de oceaan. Op Komodo zelf wordt u begeleid door park rangers. Ze gaan samen met u op zoek naar de Komodo varaan, die op deze plek en een paar eilandjes in de buurt zijn habitat heeft. Er is een goede kans dat u plots oog in oog komt te staan met de grootste varaan ter wereld. Daarnaast is Komodo ook een goede plek om aan bird watching te doen. Op de terugweg naar Labuhan Bajo stopt u ook op één van de mooiste stranden van de buurt. U kan er heerlijk zwemmen en snorkelen is hier een plezier voor iedereen.
03

terug naar Bali

Na het ontbijt bezoekt u de Batu Cermin, heel toepasselijk "de grot met de spiegels" geheten. Het is een smalle spelonk, met stalagmieten en stalactieten, die soms wel verstrengeld lijken met de wortels van een boom die dwars door het plafond van de grot schijnt te groeien ! Naar de luchthaven en aan boord van een vlucht die u terug naar Denpasar brengt.
Switch to English