De Wilde Schoonheid van Flores


01

ARRIVING IN ENDE - MONI

Aankomst in Ende Airport. Ontmoeting met uw gids en transfer naar Moni. U overnacht in Kelimutu Moni eco lodge.
02

MONI - RIUNG

Heel vroeg in de ochtend, om 4u, vertrekt u van uw hotel naar Mount Kelimutu. Met zijn kratermeren in drie verschillende kleuren is dit waarschijnlijk het meest indrukwekkende natuurfenomeen van Nusa Tenggara. De kleur is sterk veranderd in de laatste 20 jaar. Nu is het turquoise, blauw en donker groen. Het is prachtig om de zon te zien opkomen op deze plaats (als het weer wat meezit). Op de terugweg naar het hotel maakt u nog een stop bij de rijstterrassen. Na het ontbijt rijdt u verder richting Riung en onderweg bezoekt u nog Nanga panda beach om de blauwe kiezelstenen te zien. Lunch wordt genuttigd in Mbay waarna we verder gaan naar Riung.
03

RIUNG - BAJAWA

U gaat ‘s morgens aan boord van een boot om het Riung Marine Park te ontdekken. Eerst is Ontoloe Island aan de beurt, daarna het vleermuizeneiland en dan Rutong Island met enkele kleinere eilandjes errond. Tot rust komen, swemmen en snorkelen op witte zandstranden op Rutong en Pulau tiga beach. Er wordt voor lunch gezorgd. ’s Middags gaat u terug naar Riung en wordt er uitgechecked uit het hotel. U wordt naar Bajawa gebracht en onderweg doet u een stop aan de warmwaterbronnen in Soa.
04

BAJAWA AND SURROUNDING

In de vroege uren vertrekt u met de auto naar de Wawo Muda vulkaan waar u een wandeling van 1,5 uur zult maken. Bij het bereiken van de top kunt u genieten van een adembenemende zonsopgang en een prachtig zicht over de vulkanen Inerie en Ebulobo. Nadien keert u terug naar het hotel. Na de middag gaat de reis verder richting de basis van Mount Inerie. Onderweg passeert u de traditionele dorpjes Bena en Luba.
05

BAJAWA - RUTENG

Vertrek van het hotel richting Aimere, bekend om zijn Arak-destillatie en verse palmwijn. Lunch wordt genuttigd in Borong. Opweg naar Ruteng kunt u het Ranamese meer bezoeken in het nevelwoud. Day 6 Ruteng – Labuan Bajo U vertrekt vanaf het hotel voor een bezoek aan Golo Curu hill waar u een heel mooi zicht hebt over Ruteng en rijstterrassen aan de noordkant. Hierna gaan we verder naar Cancar om het unieke Lingko rijstveld te gaan bekijken. Cirkelvormige terrassen die net als een spinnenweb rond elkaar aangelegd zijn. Na dit bezoek gaan we verder naar Labuan Bajo.
06

RUTENG - LABUAN BAJO

Departure from your hotel, visit to Golo Curu hill where you can have a very nice view of Ruteng and rice terraces on the northen side. Then to Cancar to see the unique Lingko ricefield, circular terraces arranged like a spider web, then drive direct to Labuan Bajo.
07

LABUAN BAJO

Vrije dag
08

Leaving Flores

Na het ontbijt is er nog een excursie voorzien naar Goa Batu (spiegelsteengrot) waarna u met een transfer naar de luchthaven wordt gebracht voor uw vlucht naar Denpasar.
Switch to English