Ontembaar Kalimantan


01

Aankomst in West-Kalimantan

Bij aankomst in Pangkalanbun, een mooi klein stadje met een leuk marktje aan het water met veel juwelierswinkeltjes, is het enkel nog een korte rit tot in Kumai. Ga verder met de boot tot aan Tanjung Putih, een nationaal park dat beschikt over een groot laagland reservaat met een oppervlakte van meer dan 300 000 hectare. U reist verder op de Sekonyer rivier op de grens van een ware wildernis. Het inktzwarte wateroppervlak zorgt voor een reflectie van de nipah palms op de oever. In combinatie met de mysterieuze omgeving is dit een buitenaardse ervaring. Vóór de check-in in de Rimba Lodge zal u een eerste ontmoeting hebben met enkele wees orang-oetans in Tanjung Putih. De Rimba Lodge biedt enkele wonderbaarlijke junglehuizen op palen aan in Dayakstijl die met wandelpaden over het moeras met elkaar verbonden zijn. Luister ’s nachts naar het geluid van de jungle.
02

Tanjung Putih

Wandel overdag rond in het uitgestrekte reservaat met meerdere revalidatiecentra voor verloren of wees orang-oetans. Het reservaat beschikt hoofdzakelijk over zoetwater moerassige wouden en kan ontdekt worden via een netwerk van paden of smalle kano’s. Het is zeer gemakkelijk om het grote woudbewoners te observeren vanaf de speciaal aangelegde paden. U zal ook andere wilde dieren tegekomen onderweg. Het hoogtepunt is hoogstwaarschijnlijk Camp Leakey, een onderzoekscentrum.
03

Tanjung Putih

Met de boot gaan we stroomopwaarts om het tweede station Pondok Tanggui te bereiken. Pondok Tanggui is ook een revalidatiecentrum voor jonge orang-oetans en is op enkele kilometers stroomopwaarts van de Rimba Lodge gelegen. Geniet van deze trip tot in de late ochtend want hierna zetten we onze tour verder naar Pasalat reforestation waar u zal ontdekken hoe ze er de vernietiging van de jungle tegengaan. Trek door de jungle om de verscheidenheid van de jungle te ontdekken voordat we terug naar de boot vertrekken om vervolgens Tanjung Harapan te bezoeken. In Tanjung Harapan maakt u kennis met de Malayan en Semi Dayak nederzettingen in de poort tot het nationale park.
04

Tanjung Putih

Met de boot gaan we tot aan Camp Leakey voor een tweede bezoek aan de orang-oetans. Vandaag komt u nog meer te weten over deze wonderbaarlijke wezens en hebt u de kans om met een gids dieper in de jungle te trekken om enkele wilde orang-oetans te vinden. We keren terug naar de boot en genieten van de lunch waarna we toekijken hoe de orang-oetans op hun beurt aan hun middagmaal beginnen.
05

Terugkeer van Tanjung Putih

We keren terug naar Kumai en Pankalanbun om onze vlucht naar de volgende bestemming te nemen. Einde dienst.
Switch to English