Zuidzee Parels


Op de noordkust van Bali, opende een authentieke parelkwekerij onlangs zijn deuren. Als u op ontdekkingsreis bent in het noorden, een gebied met vele interessante bezienswaardigheden en een atmosfeer zo verschillend van de rest van Bali, dat u zich op een ander eiland waant, dan moet u beslist wat tijd uittrekken voor de Atlas South Sea Pearls farm. Met moderne middelen werd dit bedrijf een van de belangrijkste producenten van de Pinctada maxima soort, in de volksmond ook Zuidzee Parels genoemd. Deze kunnen uitsluitend gecultiveerd worden in de tropische wateren van Malaysia, Noord Australië, Zuid China, de Filippijnen, Myanmar en Thailand. Indonesië is de grootste producent!

Parels fascineren de mens al heel lang. Ze werden beschouwd als “het meest dierbare en kostbare geschenken van de natuur” en waren inspiratiebron voor talloze legenden. Sinds het ogenblik dat de mens de schoonheid van de parel begon te appreciëren, werden het voorwerpen van immense waarde.

Met enige moeite zou je de poging in de 12de eeuw van onze tijdrekening om de binnenste stukjes van de schelpen van riviermosselen op Boeddha beeldjes te bevestigen, kunnen bestempelen als het ontginnen van parels. Maar het was aan het einde van de 19de eeuw dat de Japanners methoden om parels op relatief grote schaal te “ontginnen”, ontdekten en verder verfijnden.

U wordt herinnerd aan deze korte geschiedenis als u de farm in noord Bali bezoekt. Op een aanschouwelijke manier krijgt u informatie over broeden, de kweek cyclus, afgerond met het “oogsten” van een heuse parel!
Switch to Dutch